Metal Dolap Hakkında Bilmedikleriniz

Metal Dolap Hakkında Bilmedikleriniz
Tarih : 2022-01-29 20:43:41 Yazar: Admin

METAL DOLAPLARIN FARKLI KATEGORİLERİ

Farklı ihtiyaçları karşılayan farklı tipte metal dolaplar vardır.

İşte piyasada bulunan ana kategoriler:

 

OFİS DOLABI: TEMEL DEPOLAMA BİRİMİ

 

 

Metal Ofis Dolabı, iş dünyasında çok yaygın bir depolama çözümüdür Ofis malzemeleri, arşivler, asılı dosyalar için depolama rafları ile donatılmış… organizasyonunuzu optimize eden ve sizi daha verimli hale getiren  bir üründür .

Metal ofis dolabının yüksek veya alçak, geniş veya monoblok versiyonları mevcuttur. Düz depolama gibi özel depolama sistemleri mevcuttur.

Son olarak, menteşeli kapılar veya sürgülü kapılar ile farklı tipte kapatmalar mevcuttur.

Özetle, metal versiyon ofis dolabı, belgelerinizin veya ofis malzemelerinizin saklanmasını kolaylaştırmak için ideal bir mobilyadır.

ATÖLYE DOLABI: ÇOK SAĞLAM EKİPMAN

 

 

Bir depo veya atölyede çalışanlar için metal atölye dolabı temel ekipmandır. Sağlam ve dayanıklı, alet ve çeşitli malzemeleri saklamak için uygun bir üründür. Çelik tasarım, ağır yükleri desteklemesini sağlar.

Farklı tipte atölye dolapları vardır:

Menteşeli kapaklı kapalı atölye dolabı (daha fazla güvenlik için)

  • Doğrudan erişimli açık atölye dolabı
  • Sürgülü kapılı atölye dolabı

Kısacası Metal Atölye Dolabı, atölye ekipmanlarının güvenli bir şekilde saklanması için idealdir.

 

GÜVENLİK KABİNİ VEYA GÜVENLİK KABİNİ: BİTKİ SAĞLIĞI VE KİMYASAL ÜRÜNLERİN DEPOLANMASI

Güvenlik kabini, solventler, temizlik ürünleri, boya vb. gibi kimyasal ve tehlikeli ürünleri kullanan profesyoneller için tasarlanmıştır.

Bu tip kabinler genellikle elektro galvanizli çelikten yapılır.

Birçok güvenlik kriteri mevcuttur:

 

  • tutma tankları
  • yüksek veya düşük havalandırma sistemi
  • güçlendirilmiş kilit kapatma
  • ağır yükler için güçlendirilmiş raflar
  • dayanıklı epoksi boya…

Satın alırken, ürününüzün yürürlükteki standartlara uygun olup olmadığını kontrol ettiğinizden emin olun.

 

KETEN DAĞITIM DOLABI: İŞ KIYAFETLERİ İÇİN İDEAL SAKLAMA ALANI

Metal keten dolap, düzenli olarak iş kıyafetleriyle ilgilenen şirketler ve topluluklar için tasarlanmış bir depolama birimidir. Orta ve büyük yapılar için çok miktarda çamaşırla uğraşmak hızlı bir şekilde baş ağrısına dönüşebilir ve hijyen sorunları oluşturabilir. Çamaşır dağıtım dolabı, temiz ve kirli çamaşırları ayırmak için pratik bir çözümdür .

Askı veya düz dağıtım sistemi arasında seçim yapabilirsiniz .

İkinci durumda, dolaplar menteşeli bir kapı ile ayrı ayrı kapatılır.

Hava sirkülasyonunu desteklemek için dorsal havalandırmalar mevcuttur.

 

BAKIM DOLABI VEYA SÜPÜRGE DOLABI

 

 

 

Metal süpürge veya bakım dolapları, farklı bakım ürünleri ve ekipmanlarının saklanması için özel olarak tasarlanmıştır: elektrikli süpürgeler, süpürgeler, temizlik ürünleri vb.

Çoklu saklama bölmeleri, çeşitli ebatlar, masif çelik tasarım, epoksi boya… Bakım kabini, avantajlarından yoksun olmayan bir mobilyadır.

Metal dolapların farklı kategorilerini gördüğümüze göre artık diğer seçim kriterlerine geçelim.

 

METAL DOLABIN BOYUTU

Metal Dolap seçimi için öncelikle ihtiyacınız olan mobilyaların ölçülerini elisiniz. Gelecekteki dolabın konumuna ve aynı zamanda orada ne saklamayı planladığınıza bağlı olacaklar. Bu alanı en iyi şekilde kaplayacak ve boşa harcanan alanı sınırlandıracak metal dolabı seçmek için ölçümlerinizi (yükseklik, genişlik ve derinlik) mümkün olduğunca doğru bir şekilde almayı unutmayın.

Armoire Plus serisi için yükseklikleri 44 ile 198 cm arasında değişen dolaplar ile farklı ebatlarda sunulan dolap modelleri, ihtiyaçlarınıza en uygun mobilyayı bulmanızı sağlar. Örneğin 198×120 tambur dolabı , sıklıkla aranan bir boyut modelidir .

Tavsiyemiz: Eğer bir yükseklik sınırlamanız yoksa, en yüksek dolap modelini alın. Odada daha fazla yer kaplamadan size daha fazla depolama alanı getirecektir.

 

METAL DOLAP KAPILARI

Bir diğer önemli nokta ise metal dolabınızın kapı tipinin daha kolay kullanımlı mobilyalar için dikkate alınması gerekir.

Seçim iki ana kritere göre yapılır: dolabın etrafındaki boşluk ve orada depolanan mallar.

 

  • Menteşeli kapılar : En uygun fiyatlı kapı tipidir, metal dolap içeriğine tam erişim ve iyi dayanıklılık avantajı sunar. Bununla birlikte, menteşeli kapılar hacimli olma dezavantajına sahiptir: dolabın her iki yanında onları açmak için boşluk bırakmaya dikkat edin.
  • Katlanır kapılar : kullanımı kolaydır, bu tip kapı ayrıca metal dolabın daha az hacimli (düşük boşluklu) tam açılmasını sağlar. Ancak bu kapılar açılması en uygun olan kapılar değildir.
  • Sürgü KapılarMetal panjur dolapları avantajları birleştirir. Sürgülü perdeler, taşma olmadığı için en küçük boyutu garanti eder. Ayrıca, her zaman bir kısmını engelleyen sürgülü kapıların aksine, kabinin içeriğine tam erişim sağlarlar. Metal Dolaplar için ayrılan perdeler, sessiz kaymayı da sağlıyor.

 

METAL DOLAP EKİPMANLARI

Düzen ve pratiklik bağlantılıdır. Bu nedenle metal dolaba monte edilen ekipmanı, orada ne saklayacağınıza göre seçmek önemlidir. Metal dolabınız aktivitenize ne kadar uyarlanırsa, içinde daha fazla şey saklayabileceğiniz için yerden tasarruf etmenize o kadar izin verir.

Örneğin, özellikle kağıt evrakları saklamak için uygun olan dolap ve çekmeceler için askılı bir modeli tercih edebilirsiniz. Veya küçük ekipmanların (vidalar, çiviler, cıvatalar, vb.) saklanması için özel raflarla donatılmış metal bir atölye dolabı ve aletleri sabitlemek için sağlanan bir taban seçebilirsiniz .

 

KABİNİN RENGİ

 

 

 

Burada renk seçimi her şeyden önce estetiktir. Gerçekten de, kurulacağı odanın tarzına en uygun metal dolabı seçebilirsiniz; bu, özellikle açık alandaki ofis mobilyaları için geçerli bir kriterdir (tasarım kriteri, endüstriyel sektörde genellikle daha az dikkate alınır).

Seçim oldukça öznel olduğu için burada size tavsiyede bulunmak daha zor!

 

METAL BİR DOLABA MI İHTİYACINIZ VAR?

Türkiyede üretilen Metal Dolap çeşitlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek veya bu satın alma kılavuzu hakkında ek bilgi edinmek için, en iyi profesyonel mobilyayı seçmenizde size her zaman yardımcı olmaya hazır olan danışmanlarımızla iletişime geçmekten çekinmeyin.