İhtiyaca Yönelik Çelik Dolap

İhtiyaca Yönelik Çelik Dolap
Tarih : 2022-02-05 01:22:00 Yazar: Admin

İHTİYACINIZ OLAN DOLAP NASIL SEÇİLİR - AYAKLI ÇELİK DOLAPLAR VEYA AYAKSIZ DOLAPLAR?

Ayaklı mı yoksa ayaksız mı dolap siparişi vereceğinize dair bir sorunuz olduğu için buradasınız. Bu kılavuzda ve öğreticide bulunan ipuçlarının, ihtiyaçlarınızı karşılayan dolap türünü bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Peki bacaklı dolaplar, bacaksız dolaplardan daha sağlam ve sağlam mı?   Hadi bir bakalım…

Unutmayın, her türden dolabın sabitlenmesi gerekir. Bacakları olsun, olmasın, büyük duvar koşuları, tek set , üç katmanlı , dört katmanlı , beş katmanlı vb. farketmez. Tüm dolaplar sıkıca sabitlenmeli ve asla tamamen ücretsiz olmamalıdır. güvenlik ve sorumluluk sorunları nedeniyle ayakta. Bu, okul dolapları , spor salonu dolapları , spor dolapları veya akla gelebilek herhangi başka bir dolap türü olup olmadığı önemli değildir - hepsinin güvenli bir şekilde sabitlenmesi gerekir. 

 

Ayrıca, stoklanan ve hızlı sevkiyat için mevcut olan önceden üretilmiş dolapların çoğunun ayaklı olarak üretildiğini ve yüklenici (veya müşteri) bunları beton veya fabrikasyon bir mevcut taban üzerine kuruyorsa, normalde bacaklar kesilir. tesiste yapıldıktan/üretildikten sonra kapatılır veya kaldırılır. Durumunuz buysa, sipariş verirken teslimat süresini uzatabileceğini ve bu hizmet için ek bir ücret alınabileceğini unutmayın. Aksi takdirde dolaplar ayakları sağlam olarak gelecek ve/veya varıştan sonra ayakları sahada çıkarmanız gerekecektir. 

NOT: Önceden yapılmış ve hızlı sevkiyat için depolarda saklanan çoğu dolap, ayakları sağlam olarak yapılır. Üretim dolapları siparişe özel yapılmaktadır. Dolabın sağlanan bir tabana monte edileceğini biliyorsanız, metal dolapları ayaksız sipariş edebilirsiniz.

Ayaksız kilitli dolaplar : Genellikle bu tür dolaplar, tesisin yükseltilmiş beton veya ahşap tabana sahip olduğu durumlarda kurulur. Sıkça aldığımız bir soru; "bacakları kesmek dolapları daha sağlam yapacak mı?"

Ne yazık ki, cevap hayır." Dolapların ayaklı olsun ya da olmasın, ayaklar dolaplara herhangi bir yapısal bütünlük vermez/eksiltmez.

IMG_3375

Temel olarak ayaksız dolaplar için dikkate alınması gereken iki temel vardır. Biri plastik tarzı bir tabandır. Kullanılabilirlik için bir dizi dolap kaldırıldığında veya bacaklar bir nedenden dolayı çıkarıldığında kullanılır. Plastik tabanı dört inç yüksekliğinde (standart olan) olabilir veya altı inç'e kadar çıkabilir. Plastik tasarımına sahip bu tabanlar, kullanıcıların dolaplarına ve içeride güvenli bir şekilde saklanan içeriklere daha yakın bir erişime sahip olmalarını sağlayan, dolabın ön tarafında bir ayak vuruşuna izin verir.

NOT: Bir  tabanı, dolapların önü ile aynı hizada oturmaz ve altta bir inç ila 1 1/2 inç parmak tekmelenmesine izin verecek şekilde tasarlanmıştır. Bunlar, hızlı kurulum için bir ekleme sistemi ile 6 ayak bölümlerinde gelir. Zee tabanlar 4" ve 6" yüksek seçeneklerde mevcuttur, 4" en popüler olanıdır. Entegre kanal tabanları dolapların ön kısmıyla aynı hizadadır ancak yalnızca "Tamamen Kaynaklı" dolap tiplerinde mevcuttur.

Zee Tabanı 

Ayaksız dolaplar için başka bir taban, kullanıcıya dolabın alt kısmında belirli bir miktarda parmak boşluğu sunan ve dolabın ön kısmı ile aynı hizada olmayan “ayak tekme” tipidir.

Burada kırmızı dolabın köşesinde "ayak parmağı vuruşu" açıkça görülüyor.

Bu tabanlardan herhangi birinin olması önemlidir, çünkü dolabı yerden birkaç inç yükseltirler ve alt bölüme veya alt katmanlara erişimi büyük ölçüde geliştirirler. Hangi tabanın benzersiz kullanıcı gereksinimlerinize uygun olduğunu bildiğinizden emin olun.

Ayaklı Kilitli Dolaplar: Normalde halihazırda yapılmış olan ve kolayca beton temel eklenemeyen tesislerde kullanılırlar. Bacaklı dolaplara genellikle "serbest duran" dolaplar denir ve normalde herhangi bir ankraj sistemine ihtiyaç duymadıkları düşünülür. Bu sadece yanlıştır ve doğası gereği tehlikelidir!

Daha sonra tartışacağımız arka bacaklarda önceden delinmiş deliğe dikkat edin.

Dolaplar serbest duruyor gibi görünse ve dolabın arkası duvara dayalı olsa bile, bir ankraj açısı kullanılarak sabitlenmesi veya bacakların soyunma ayağı adı verilen bir parça ile sabitlenmesi her zaman önerilir. Her ikisi de dolapların güvenliğini arttırır.

 

Üreticiler ayrıca, tek tip ve "temiz" bir görünüm sağlamak için bacaklar arasında "açılan" ayaklı dolaplar için isteğe bağlı ön ve uç taban kapakları satarlar.  Bu kapaklar, uzun süreli dolaplara pürüzsüz, kırılmamış bir görünüm veren peluş, tek tip "bitmiş bir görünüm" verir.

Demirleme: Her iki tarzdaki dolaplar için de etkili bir demirleme sistemi, demirleme açısıdır. Bu, yaklaşık her üç dolapta bir dolabın içine yerleştirilir ve yine kullanıcıların üzerine kaymasını ve devrilmesini önler. Bu, dolap bankasını doğrudan duvara cıvatalar.

Dolapları duvara sabitlemek için Penco eğitimi.

Çoğu dolabın arka ayaklarında önceden delinmiş bir delik bulunduğundan, yalnızca ön ayaklarda bir soyunma ayağı sabitleme sistemi kullanılması önerilir. Bu deliklere yerleştirilen cıvatalar, dolabı zemine sağlam bir şekilde monte ederek kaymayı ve devrilmeyi önleyebilir.

Ne kadar düşük gidebilirsin? Üç katmanlı, dört katmanlı veya beş katmanlı ayaksız (ve bir tabana monte edilmemiş) bir dolap düzeni seçerken, dolapları en altta olan bu zavallı bireylerin çok fazla eğilmeye maruz kaldığını unutmayın. ve yere çok alçak olması.   Herhangi bir taban tipine sahip olmak, kullanıcının bu alt dolaba erişme deneyimini büyük ölçüde iyileştirir.

Aslında, bu alt dolap katmanlarının önüne bir tezgah kurarak, kullanıcının alt katmana zorlanmadan erişmesinin kanıtlanmış ve kolay bir yolu olmuştur.

Bankların alçak alt dolapların erişilebilirliğini önemli ölçüde artırabileceğini unutmayın.

Düşünülmesi gereken diğer şeyler: Şimdi tesisiniz dolap altı temizliğini azaltmak istiyorsa, seçtiğiniz dolaplar ayaklı olsa bile, dolaplar takılırken veya iyi eklenirken ayakların arasına “kapalı stil” bir baza yerleştirilebilir. daha sonrasında. Bu, kir, toz ve kayıp eşyaların altta yolunu bulmasını engeller, ancak yine de, üzerine monte edilecek önceden yapılmış bir tabanı olan veya olmayan dolapları kaldırır.

Kapalı stil tabanına ve nasıl çalıştığına bir örnek.

Bununla birlikte, belirli kodları karşılamak için dolapların açık ayaklara sahip olması gereken durumlar vardır. (Örneğin; etkili ve kapsamlı temizliği kolaylaştırmak için koda göre ayakları yerden 16” yükseltilmesi gereken et paketlemehanesi dolapları bu tiplerdir.) Daha önce kuruluşunuzun uyması gereken farklı kodları düşünmek akıllıca bir fikirdir. sipariş vermek.

Sonuç: Dolapları yukarıda belirtilen yöntemlerden birini, hatta birkaçını kullanarak sabitleyen profesyonel müteahhitlerle çalıştığımız için, ayaklı veya ayaksız dolapların her zaman sabitlenmesini öneririz. Bilhassa tanıdık olanı duyduğunuzda şunu unutmayın; "Bacaklı soyunma dolap istemiyorum çünkü sabit değiller." Bacaksız dolapların da güvenli bir şekilde sabitlenmesi gerekir - tıpkı ayaklı dolaplar gibi.

Şimdi, belki de bir sonraki satın alımınızdan önce düşünmeniz için tabanlar, seçenekler ve çeşitli ankraj sistemleri hakkında size birkaç fikir verdik. Seçim tamamen sana kalmış.